some_text

Archive
Polítiques socials i públiques

Captura de Pantalla 2023-11-22 a las 17.58.47

Read More

Des de l’àrea de THE de Pedagogia i el grup GR-ASE el dimecres 15 de novembre es va realitzar una Jornada que va comptar amb una conferència inaugural per part del professor Sergio Andrés Cabello de la Universitat de la Rioja, així com una taula rodona amb Àngel Fondevila (Fundació Paco Puerto), Àngels Torrelles (Federació d’Associació de Veïns), Beau Cejour (Universitat de Lleida) i Àngels Pascual (Centre de Formació d’Adults Segrià) en les que es van explicar quins éren els reptes principals de la formació durant l’etapa adulta, especialment del col·lectiu immigrant, així com van identificar les estratègies i actuacions necessàries per poder fer-hi front. Activitat que va comptar amb la presència d’unes 90 persones entre estudiants i professionals del sector.

 

aed8c4fb-32b2-4df2-be13-b3bd540e5b06

Read More

A Carolina Blàvia, col·laboradora del GRASE, li ha estat atorgat l’ajut d’investigació en la categoria de quart món. El projecte d’investigació titulat  “Sostre i alimentació: itineraris, circuits i estratègies de les persones en situació de vulnerabilitat”  té com a finalitat conèixer les diverses estratègies de les persones en situació de vulnerabilitat en la cobertura de les seves necessitats, esbrinar els circuits que realitzen i saber quines dificultats d’accés afronten i com aconsegueixen anar endavant. El projecte el realitzarà conjuntament amb la professora associada del grau de Treball Social, Imma Moré i es realitza amb el suport de dues entitats socials de Lleida, les Llars del Seminari i El Palet (Banc d’aliments).Captura de Pantalla 2023-05-24 a las 11.42.56

Read More

La Dra. Anna Mata, membre del GRASE, renova com a membre del Grup d’Experts del Departament de Drets Socials de la Generalitat per a temes de diagnòstic social.

Concretament treballarà en el nou projecte (2023-2025)  per la Implementació complerta de l’eina de Diagnosi Social (SSM-CAT) a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials (ABSS) de Catalunya. La implementació de l’eina es realitzarà als diferents Serveis Especialitzats i a les Entitats del Tercer Sector. L’objectiu és avançar vers una eina comuna de suport al diagnòstic social.

6363f090-be50-4b6e-a2f8-4ad7289eef37
Read More

Els investigadors de GRASE Jordi Domingo, Mariona Farré, Mercè Sala, Teresa Torres i Anna Mata han obtingut una de les ajudes a la recerca de l’INDEST (http://www.indest.udl.cat). L’estudi parteix de la premissa de la dificultat existent de posar en valor determinades actuacions que es realitzen des dels serveis socials públics; per tal d’aconseguir difondre al conjunt de la ciutadania els beneficis a curt, mig i llarg termini que tota actuació comporta per aconseguir una societat més justa i amb un major benestar col·lectiu. Així pretén utilitzar la metodologia de “Retorn Social de la Inversió” (RSOI) per mesurar l’impacte social del Servei d’Ajut a domicili a les persones majors de 65 anys de la comarca de La Segarra. Aquesta metodologia aporta un veritable canvi de paradigma vers la percepció que es té sobre els serveis socials públics donat que ajuda a entendre i comunicar el valor social creat per una actuació i té la capacitat de generar indicadors socials de validesa contrastada en termes quantificables econòmicament. La metodologia pretén conjugar l’anàlisi de dades quantitatives (pressupost, beneficiaris) i qualitatives (entorn comunitari).Captura de pantalla 2020-01-16 a las 10.03.17

Read More

 

Captura de pantalla 2018-10-09 a las 16.54.17

 

Miembros del GRASE liderados por Begoña Vigo de la Universidad de Zaragoza han obtenido el reconocimiento de grupo de acción en investigación del Campus Iberus (http://www.campusiberus.es).

 

El equipo de este proyecto esta formado por:

  • Dra. Maria Begoña Vigo Arrazola, Dra. Belén Dieste Gracia, Carmen Julve Moreno y Dr. Juan Lorenzo Lacruz de la Universidad de Zaragoza.
  • Dr. Jordi Garreta Bochaca, Dra. Nuria Llevot Calvet, Dr. Moisés Selfa Sastre y Dra. María Paz López Teulón de la Universidad de Lleida.
  • Dr. Joaquín Giró Miranda, Dr. Sergio Andrés Cabello y Dra. Edurne Chocarro de Luis de la Universidad de La Rioja.

 

El proyecto reconocido como un grupo de acción del Campus Iberus se centrará en “La Inclusión a través de los discursos y las prácticas educativas en espacios rurales y peri-urbanos”.

Read More

El dia 17 de maig de 2018 amb la defensa del seu treball de tesi : “Los temporeros de origen extranjero en las comarcas de Ponent: mercado de trabajo y migración”.

 

28457b08-188a-477f-8d55-d0e42eb64d42

 

Aquesta tesi doctoral analitza l’arribada de treballadors procedents de diferents parts del món que troben en els llocs de treballs rurals l’oportunitat d’entrar al mercat laboral espanyol. Aquesta situació té especial rellevància en les comarques de Ponent. Amb l’afany de descriure aquesta situació la recerca analitza detallar les característiques d’aquest mercat laboral, explorant la realitat dels seus ocupadors i, especialment, dels seus treballadors coneguts habitualment com temporers. Per aconseguir aquesta finalitat en aquest estudi es combina la metodologia quantitativa amb la qualitativa. Es planteja com a objecte d’estudi l’organització que fan els empresaris de les contractacions de treballadors i les característiques definitòries dels temporers, dels seus treballs i dels seu procés migratori.

b93d5e15-b570-48cb-832c-e092aae4026f

Read More