Les investigadores de l’UQM Geneviève Audet i Stephanie Thibodau han realitzat una estada de recerca al GRASE. Aquesta s’emmmarca dins el projecte “École, immigration et diversité ethnoculturelle en contexte de majorité fragile: regard comparatif”, finançat pe Relations Internationales et Francophonie du Gouvernement du Québec, que té com a principals objectius la potenciació de la xarxa de relació entre docents i investigadors d’ambdues universitats i l’inici d’organització d’un seminario internacional el 2024 en el que representants de les administracions educatives i investigadors analitzaran la diversitat cultural a l’escola, la convivència, el clima intercultural i la relació família-escola. Membres del GRASE formen part del citat projecte i preparen futurs desplaçaments d’investigadors i el seminari internacional.
Read MoreLa Dra. Anna Mata, membre del GRASE, renova com a membre del Grup d’Experts del Departament de Drets Socials de la Generalitat per a temes de diagnòstic social.
Concretament treballarà en el nou projecte (2023-2025) per la Implementació complerta de l’eina de Diagnosi Social (SSM-CAT) a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials (ABSS) de Catalunya. La implementació de l’eina es realitzarà als diferents Serveis Especialitzats i a les Entitats del Tercer Sector. L’objectiu és avançar vers una eina comuna de suport al diagnòstic social.
Read More
Les professores Núria Llevot i Olga Bernad del 6 al 10 de febrer han realitzat una estada Erasmus Formació a la Università de Roma Tre (Roma) i han participat en un Seminari Permanent Internacional “Educazione degli adulti e Lifelong learning and education: Italia e Spagna a confronto” així com per altra banda han visitat el Centro Studi, Ricerca e Formazione in ámbito Didattico e Pedagogico Speciale (CeStReF) del qual formen part.
Xavier Miranda Ruche, membre del grup GRASE, ha guanyat el concurs públic de professor lector en l’àrea de Treball Social i Serveis Socials, i finalitza així la seva etapa com a investigador postdoctoral dins la mateixa àrea. Els membres del GRASE el feliciten per aquest èxit.
Read MoreOlga Bernad Cavero, membre del grup GRASE, ha guanyat la categoria de professora lectora després de realitzar un concurs públic. La professora s’incorporarà a l’àrea de Teoria i història de l’educació del Departament de Ciències de l’Educació. Fins aquest moment ocupava la categoria de professora associada. Els membres del GRASE la feliciten per l’èxit obtingut.
Read More
La Dra. Anna Mata y la Dra. Mariona Lladonosa forman parte del EQUIPO DE INVESTIGACIÓN del proyecto “ SEGREGACION SOCIOESPACIAL Y GEOGRAFIAS DE LA VIDA COTIDIANA EN LAS CIUDADES MEDIAS ESPAÑOLAS Y SUS AREAS URBANAS “ (PID2021-124511NB-C21)”, financiado por el Ministerio de Ciencia e Innovación (MCIN) de la Agencia Estatal de Investigación (AEI) y por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER), en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023 (Proyectos de Generación de Conocimiento) y con una duración de tres años, entre el 1 de septiembre de 2022 y el 31 de agosto de 2025
Read MoreLes societats actuals requereixen una formació continua per a totes les edats que permeti l’adaptació a la canviant realitat. En aquest context, l’educació d’adults i el seu enfocament resulta clau per afavorir els processos d’integració d’aquestes persones, i específicament, de les persones immigrades. Aquest seminari, coordinat des de l’equip GR-ASE, analitza la situació de l’educació d’adults a nivell internacional i després es concreta a les comarques de Ponent amb l’objectiu de detectar-ne els punts forts i febles i col·laborar en la seva millor definició i actuació.
En la primera part s’ha realitzat una conferència inaugural per part de la professora Gabriella Aleandri, de la Università Roma Tre (Roma) seguit d’una Ponència de Maria Teresa del Olmo, professora de la Universitat d’Alacant. La segona part ha comptat amb una Taula rodona amb Àngel Fondevila (Fundació Paco Puerto), Sergio Andrés (Universitat de la Rioja), Àngels Pascual (CFA El Segrià) i Àngels Torrelles (de la Federació d’Associació de Veïns).
L’activitat ha estat gratuïta pels assistents, comptant amb unes 100 persones (entre docents, educadors i estudiants).
El projecte “Participacion e implicacion familiar en los centros de educacion primaria. Las familias de origen extranjero: diagnostico y diseño de propuestas de mejora” ha obtingut finançament de la convocatòria de Proyectos de Generación del Conocimiento (2021) que es troba dins el Programa Estatal para Impulsar la Investigación Científico-Técnica y su Transferencia, del Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023. La quantitat atorgada (66.550 euros) es dedicarà a analitzar la implicació de les famílies d’origen estranger en els centres d’educació primària de les Comunitats autònomes de Illes Balears, Catalunya, La Rioja i Cantàbria. El projecte, dirigit per Núria Llevot i Jordi Garreta, implica investigadors de la UdL i de les universitats d’Illes Balears, La Rioja i Cantàbria. La durada del projecte és de tres anys (2023-2025).
La Xarxa Internacional d’Investigació en Dret Educatiu (RIIDE) d’Espanya ha guanyat el Premi Internacional Dr. Raúl Edilberto Soria Verdera, dotat amb 1.000 dòlars americans i que serà entregat el dia 22 d’octubre de 2022 en la cloenda del CICNIDEPerú 2022. La RIIDE, amb origen a la Universitat Autònoma de Chiapas (Mèxic), està formada per diferents xarxes nacionals de països iberoamericans. RIIDE Espanya està representada per investigadors de diverses universitats que s’agrupen en quatre delegacions sota el paraigües de RIIDE Espanya: RIIDE Madrid, RIIDE Salamanca, RIIDE Santiago de Compostela i RIIDE Lleida. El premi és resultat de la col·laboració i aportacions conjuntes de les quatre delegacions. Destaquem el paper de la Universitat de Lleida ja que RIIDE Lleida està dirigida per la professora Núria Llevot conjuntament amb Olga Bernad, Agustín González i M. Paz López.
Read More