some_text

El 15 d’octubre de 2019 es va presentar el llibre “Treball Social en Salut Mental. Una anàlisi de la disciplina i la identitat professional a Catalunya” de Xavier Miranda (membre de Gr-ASE) i que obtingué el IX premi de recerca en treball social Dolors Arteman.

La recerca que presenta el llibre parteix del supòsit que els malestars expressats pels treballadors i les treballadores socials entorn de la identitat professional es troben directament relacionats amb les dificultats de consolidació del treball social com a disciplina. L’exploració d’aquest plantejament s’ha acotat a un dels espais específics en què actua el treball social, com és la salut mental. En el llibre s’aprofundeix en l’objecte d’intervenció, els espais interdisciplinaris, l’avaluació de les intervencions i la relació entre ideologia i deontologia, i es conclou assenyalant algunes categories que representen maneres diferents de projectar la identitat professional.IMG_6176

Read More

La Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona han decidit sumar esforços per impulsar l’Educació 360, “Educació a temps complet a Catalunya”. Es tracta d’una iniciativa educativa, social i política que planteja connectar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones. Ho fa vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat i vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. Per a més informació visitar: https://www.educacio360.cat Des del grup GR-ASE ens hem adherit, aquest mes de juny, a formar part del grup Coordinador de la Xarxa Territorial de l’Aliança Educació 360 de les Terres de Lleida

 

f82b2d53-6704-420d-8746-cabdc73b96ada9a3d4db-8f85-4fb4-a5c6-9ab058abb4d1

.

Read More

Xavier Miranda, membre del GRASE, participa en l’equip investigador del projecte “Hacia una ley integral contra la trata de seres humanos y la esclavitud”,  liderat per la Dra. Carolina Villacampa, catedràtica de Dret penal UdL i membre del grup de recerca consolidat en Sistema de Justícia Penal. El projecte ha obtingut finançament en la darrera convocatòria del Programa Estatal de l’R+D+i orientada als Reptes de la Societat per desenvolupar aquesta recerca en el període comprès entre els anys 2019 i 2021.

Mariona Lladonosa, membre del GRASE participa en l’equip investigador del projecte “El conflicte urbà en els espais de reproducció social”, liderat pel doctor Pedro Fraile . El projecte ha obtingut finançament en la darrera convocatòria del Programa Estatal de l’R+D+i orientada als Reptes de la Societat per desenvolupar aquesta recerca en el període comprès entre els anys 2019 i 2021. L’objectiu del projecte és l’estudi dels conflictes en l’àmbit urbà  a partir d’una aproximació basada en dos àmbits de reproducció social: els espais públics i l’habitatge. És un projecte que suma diversos equips de recerca. tant de la Universitat de Lleida. com de la Universitat de les Illes Balears i La Laguna.

Captura de pantalla 2019-05-25 a las 12.54.20

Read More

Una membre del GRASE, Rosa Benabarre, està realitzant una estada de recerca com a investigadora visitant a la Universitat d’Andorra. Aquesta estada internacional, sota la tutela de la Dra. Alexandra Monné (Universitat d’Andorra), va iniciar-se el 3 d’abril i finalitza el 4 de juliol. Entre les accions prioritàries a la universitat d’acollida destaca l’aprofundiment en el triple sistema educatiu a Andorra (andorrà, francès i espanyol) i l’estudi de la innovació educativa en entorns heterogenis. La investigació que duu a terme la doctoranda forma part del Projecte d’excel·lència RecerCaixa “Diversitat cultural i igualtat d’oportunitats a l’escola”, que té com a objectiu analitzar les actuacions que es realitzen per atendre la diversitat cultural i millorar les oportunitats educatives, dues línies d’investigació fonamentals de recerca del GRASE.IMG copia

Read More

seminari3_dones_programa

 

El proper 13 de maig de 2019 el Grup de Recerca en Anàlisi Social i Educativa de la UdL (GRASE) repren la col·laboració formativa amb el CIEMEN i organitza el III Seminari universitari en feminismes, identitats i drets col·lectius amb l’activitat “Imaginar l’altra: gènere i alteritat cultural” a la Universitat de Lleida. El seminari és obert a tots els públics i tindrà lloc a l’aula 0.17 – planta principal de l’edifici del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida al Campus de Cappont.

L’activitat de formació comptarà amb la participació i docència de dues expertes acadèmiques en aquest camp, la Dra. Gemma Torres, historiadora, professora de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca d’Estudis Històrics Internacionals. I la Dra. Mònica Rius, UNESCO Chair Women, Development and Cultures i professora del MA Construcció i Representació d’Identitats Culturals.

La jornada concentrarà la seva atenció en una reflexió crítica sobre la construcció de les identitats i la diferència, en relació, és clar, primordialment, a la qüestió de gènere: què és la diferència i quines són les relacions entre les identitats nacionals/culturals i de gènere. La primera part del seminari ens servirà per emmarcar també la sessió de la tarda, que ens oferirà una aproximació des de la literatura i el cinema a aquesta imaginació de les identitats, sobretot, en perspectiva de gènere.

L’activitat és gratuïta i oberta a tots els públics prèvia inscripció, enviant un correu electrònic amb les vostres dades bàsiques (nom, cognoms; correu electrònic i telèfon de contacte; i institució, departament, lloc de treball o entitat de la que es forma part. Us preguem també que ens indiqueu en termes orientatius el vostre nivell formatiu, d’especialització o de coneixements generals en gènere i feminismes) a: mlladonosa@geosoc.udl.cat

La inscripció finalitza el 6 de maig. Places limitades a l’aforament de la sala. Es lliurarà certificat d’assistència.

Read More

llll Captura de pantalla 2019-03-12 a las 11.18.16Captura de pantalla 2019-03-12 a las 11.27.22

Read More

Des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació diversos membres del grup GR-ASE han rebut ajuts, pel curs 2018/19, per afavorir la internacionalització de la UdL mitjançant l’estada de PDI d’institucions estrangeres així com altres visites finançades per les mateixes universitats d’origen.

Durant el primer quadrimestre s’ha acollit al següent professorat: Héctor Carcamo de la Universitat de Bío Bío (Xile), Dennis Beach de la Universitat de Gothenburg (Suècia), Florencia Serra de la Universitat Nacional de Rosario (Argentina) i, per últim, Gabriella Aleandri de la Universitat RomaTre a Roma (Itàlia) i pel segon quadrimestre està previst venir: Papa Demba de la Universitat Cheikh Anta Diop a Dakar (Senegal), Stefania Lorenzini de la Universitat Alma Mater Studiorum a Bolònia (Itàlia) i, finalment, Elena Zizioli de la Universitat RomaTre a Roma (Itàlia).

 

IMG_3837

Foto: Begoña Vigo (Zaragoza), Héctor Cárcamo (Bío Bío) i Núria Llevot ( Lleida).

Read More

 

Del dia 1 al dia 6 de desembre, acollida per una estada per membres del Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa, hem convidat a Gabriella Aleandri, professora al Departament d’Educació de la Università RomaTre (especialista en educació d’adults i immigració) amb l’objectiu d’iniciar projectes, mobilitat, etc.; especialment amb CREIFOS (centre de recerca d’Itàlia). A més el dia 4 la professora Aleandri impartirà la conferència innaugural del II seminari sobre Mediació i Educació d’Adultsorganitzat per Núria Llevot, amb col·laboració amb l’Oficina de Relacions Internacionals, el programa d’Aules contra la Pobresa, la FEPTS, el Departament de Pedagogia i Psicologia així com el Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària. Jornada oberta a tothom i gratuïta que es complementarà amb la ponència del professor Sergio Andrés Cabello, docent de la Universitat de La Rioja i, per últim, amb una experiència pràctica de Mohamed El Amrani, comunicador i emprenedor social.

Lloc: Sala de Juntes de la Facultat d’Educació, psicologia i treball social de la Universitat de Lleida.

Captura de pantalla 2018-12-02 a las 10.51.34Captura de pantalla 2018-12-02 a las 10.52.06

Read More

Part dels membres de l’equip de Gr-ASE (Mercè Sala, Mariona Farré, Teresa Torres, Núria Llevot, Olga Bernad, Mònica Macià, Rosa Benabarre, Jordi Domingo i Ramon Julià) que participen al projecte Recercaixa 2016 han estat convidats al Simposi sobre “DIVERSIDAD CULTURAL E IGUALDAD DE OPORTUNIDADES EN LA ESCUELA DE CATALUÑA” dins del V Congreso Internacional en Contextos Psicológicos, Educativos y de la Salud que es realitza a Madrid del 21 al 23 de novembre de 2018. Analitzant en diferents ponències les polítiques i les actuacions realitzades a Catalunya per atendre i incorporar la diversitat als centres escolars de Primària, exposicions orals que, a més, sortiran recollides en diferents publicacions i llibres.Captura de pantalla 2018-11-20 a las 16.48.57

Read More

Les professores Núria Llevot i Olga Bernad del grup GR-ASE han estat convidades, com a ponents, el dimarts dia 13 de novembre en el “Convegno Internazionale: Lifelong and Lifewide Learning  and Education: Italia e Spagna a confronto” a Roma i organitzat per la Societat Italiana de  Pedagogia. El tema central del congrés era el desenvolupament professional dels docents i l’aprenentatge permanent: contextos i escenaris diversos.

 

Imatge 1

Captura de pantalla 2018-11-12 a las 22.17.26
Read More