some_text

Archive
Interculturalitat i mediació intercultural

Dins del Congrés Internacional d’Educació i Diversitat celebrat a Terol del 10 al 12 d’abril del 2024, s’ha presentat un simposi liderat per part del grup de recerca GR-ASE, que porta per títol “Escola i famílies d’origen estranger: reptes i pràctiques d’èxit”, dins del tema d’interès Escola, família i comunitat, i diverses comunicacions que pretenen difondre i debatre els resultats de diversos projectes nacionals i europeus liderats.
Especialment si han presentat els resultats de tres investigacions realitzades, recentment, en les quals han participat diverses universitats i centres educatius d’Espanya i de la Unió Europea. Metodològicament s’ha utilitzat anàlisi de documentació i de legislació, metodologia quantitativa (enquestes) i qualitativa (etnografies, entrevistes semiestructurades, grups de discussió, investigació-acció) al voltant de l’eix de la implicació de les famílies d’origen estranger en l’educació dels seus fills i filles.
00d5ce63-64cd-4c78-828a-f5eb58985ba3

Read More

Núria Llevot i Olga Bernad hi han contribuït amb el text “SomArt: educación artística a través del arte” al catàleg d’art “El cuerpo de los espíritus. Representación del cuerpo en el arte negroafricano, planteamientos decoloniales en educación artística”, coordinat per Alfonso Revilla de la Universitat de Saragossa. Aquest capítol és resultat de la fase etnogràfica del projecte Recercaixa “Diversitat cultural i igualtat d’oportunitats a l’escola” i recull els resultats del projecte SomArt, portat a terme a l’escola Jaume Vicens Vives de Roses.Captura de Pantalla 2024-03-31 a las 11.40.30

Read More

Les professores Núria Llevot i Olga Bernad han realitzat una estada Erasmus Formació, del 12 al 16 de febrer, acollides pel  Dipartimento di Scienze della Formazione de la Università RomaTre (Roma). Una de les activitats i sessions de treball ha estat la visita al Museo della Scuola e dell’Educazione “Mauro Laeng” amb el seu director Lorenzo Cantatore. Aquesta és la institució museística italiana més antiga dedicada a la història de la pedagogia, l’escola i l’educació. El seu nucli original data de 1874.

IMG_8018

Read More

Captura de Pantalla 2024-01-19 a las 10.34.12Captura de Pantalla 2024-01-19 a las 10.34.24

Read More

Irimia Cerviño Abeledo, membre del GRASE,  va defensar la seva tesi doctoral. El treball, “Construir la convivencia desde la interculturalidad en las escuelas españolas de educación primaria” analitza la diversitat cultural en els centres d’educació primària espanyols, les relacions interètniques  i la convivència intercultural.

La qualificació final fou d’excel·lent cum laude. Tot el GRASE la felicita per aquest èxit.

Foto tesi Irimia

Read More

Les investigadores de l’UQM Geneviève Audet i Stephanie Thibodau han realitzat una estada de recerca al GRASE. Aquesta s’emmmarca dins el projecte “École, immigration et diversité ethnoculturelle en contexte de majorité fragile: regard comparatif”, finançat pe Relations Internationales et Francophonie du Gouvernement du Québec, que té com a principals objectius la potenciació de la xarxa de relació entre docents i investigadors d’ambdues universitats i l’inici d’organització d’un seminario internacional el 2024 en el que representants de les administracions educatives i investigadors analitzaran la diversitat cultural a l’escola, la convivència, el clima intercultural i la relació família-escola. Membres del GRASE formen part del citat projecte i preparen futurs desplaçaments d’investigadors i el seminari internacional.

670880ed-f8d3-4bff-844f-bc307af06c66

Read More

Captura de Pantalla 2023-02-22 a las 10.45.27

Read More

Captura de pantalla 2022-02-16 a las 11.42.13

Read More

Presentació

Read More

El proper 5 de maig es celebrarà el VI Seminari d’Educació Intercultural i Art Africà entre la Universitat de Lleida i la Universitat de Saragossa. Orientat a apropar-nos a la cultura negroafricana a partir de l’art i l’educació. Encontres pensats i implementats, cada any, amb l’objectiu de donar respostes interculturals a les complexes relacions que acompanyen a un món global interconnectat. Enguany es centrarà en la temàtica de “L’art i la Dona”.

La jornada serà inaugurada per la presidenta de la Fundació Mujeres por África, María Teresa Fernández de la Vega; el vicerector de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta; la degana de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, Maria Pau Cornadó i la coordinadora del Seminari a Lleida, Núria Llevot.

L’acte combinarà una ponència sobre convivència intercultural amb experiències i interpretació musical, es podrà veure l’exposició virtual de teixits africans (peces procedents de la Col·lecció EntrelazArte); un col·loqui sobre interculturalitat per mitjà de la moda; i, per últim, una taula rodona, amb diverses persones expertes, “Teixits que parlen”. Aquest encontre pedagògic convé mirar-ho, analitzar-ho i veure fins a quin punt aquestes manifestacions d’art tenen una originalitat pel fet d’estar realitzades per dones.

Finalment, es farà la cloenda a càrrec del coordinador del Seminari a Saragossa, Alfonso Revilla.

Més informació a:

DIPTIC 5 de maig de 2021

El seminari es realitzarà de 9:30 a 13:45 hores i es pot veure en directe a:

https://eu.bbcollab.com/guest/45378f8db3984309b7d934f5e855e1e6

 

 


Captura de pantalla 2021-04-29 a las 19.03.46

Read More