some_text

Archive
Uncategorized

El Consell de Govern de 2 maig de 2023 ha otorgat un projecte de innovació docent per a la millora de la docència a la UdL en el Grau d’Educació Social i un projecte de cooperació amb la Universitat de Yaoundée (Camerun) en docència, recerca i transferència, als professors de GR.ASE (Núria Llevot, Olga Bernad, Mari Paz López, Agustín González i Ángels Torrelles).

 

27e49045-823b-460e-8db0-09755340e3ef

Read More
 

Les professores Núria Llevot i Olga Bernad del 6 al 10 de febrer han realitzat una estada Erasmus Formació a la Università de Roma Tre (Roma) i han participat en un Seminari Permanent Internacional “Educazione degli adulti e Lifelong learning and education: Italia e Spagna a confronto” així com per altra banda han visitat el Centro Studi, Ricerca e Formazione in ámbito Didattico e Pedagogico Speciale (CeStReF) del qual formen part.IMG_4251

Read More

El projecte “Participacion e implicacion familiar en los centros de educacion primaria. Las familias de origen extranjero: diagnostico y diseño de propuestas de mejora” ha obtingut finançament de la convocatòria de Proyectos de Generación del Conocimiento (2021) que es troba dins el Programa Estatal para Impulsar la Investigación  Científico-Técnica y su Transferencia, del Plan Estatal de Investigación Científica, Técnica y de Innovación 2021-2023. La quantitat atorgada (66.550 euros) es dedicarà a  analitzar la implicació  de les famílies d’origen estranger en els centres d’educació primària de les Comunitats autònomes de Illes Balears, Catalunya, La Rioja i Cantàbria. El projecte, dirigit per Núria Llevot i Jordi Garreta, implica investigadors de la UdL i de les universitats d’Illes Balears, La Rioja i Cantàbria. La durada del projecte és de tres anys (2023-2025).Logo GRASE

Read More

Carolina Blàvia i Xavier Miranda, professors de l’àrea de Treball Social i Serveis Socials a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, han estat els guanyadors de la onzena edició del Premi de Recerca de Treball Social Dolors Arteman, que organitza el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

La Dra. Blàvia ha estat premiada en la modalitat de “Millor treball de recerca finalitzat” amb el seu estudi Voluntariat i professionals: sinergies en el Tercer Sector Social. Pel que fa a la modalitat de “Millor proposta de recerca a realitzar”, aquesta s’ha atorgat al projecte Com es construeix la recuperació en salut mental? Una resposta a partir de l’anàlisi en profunditat de deu casos d’èxit, elaborada pel Dr. Miranda conjuntament amb l’Institut de Treball Social i de Serveis Socials (INTRESS).Foto 2Foto difusió

Read More

20 02 09_en_lladonosa_02

La professora Mariona Lladonosa, membre del GRASE, ha guanyat una plaça de lectora a l’àrea de Treball Social del Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida. Li donem l’enhorabona i li desitgem molta sort en la seva futura carrera docent i investigadora.

Read More

seminari5_justicia_DEF

Un any més arriba el V Seminari en Feminismes, identitats i drets col·lectius que organitza el GRASE en coordinació amb el CIEMEN i amb la col·laboració del Centre de Desenvolupament i Cooperació de la UdL.

El seminari d’enguany es titula «Justícia en un món global: migracions i crisi ecosocial al segle XXI»

tindrà lloc el 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2021

El seminari d’aquest any està reconegut amb 1 crèdit ETC com a matèria transversal

INFORMACIÓ RELLEVANT PER A LA MATRICULACIÓ DE LA MATÈRIA TRANSVERSAL:

Les persones que volen assistir-hi com a matriculades a la matèria transversal han de fer-ho a través de la Secretaria del Departament de Geografia i Sociologia escrivint a: geosoc.secretaria@udl.cat

La matriculació es fa omplint el tràmit de la Seu electrònica de la UdL

És imprescindible omplir TOTES les dades de la butlleta online per poder matricular correctament a l’alumnat.

Aquest és un seminari de divulgació, pensat pels i les alumnes, el personal acadèmic i, també, amb vocació de divulgació i transferència social a la ciutat i els seus col·lectius.

Enguany hem plantejat el seminari d’acord amb la idea que la qüestió de la justícia global és un tema rellevant en les societats actuals del segle XXI, en context de globalització, i amb l’impacte creixent de les deficiències i vulneracions en el compliment dels drets humans, dels drets socials, econòmics i polítics que s’experimenten. De més a més, sabem que les condicions de vida de les persones es veuen profundament afectades per les dinàmiques i interaccions de caràcter internacional, transnacional i ecològic. De manera que el fet global determina profundament les formes de vida de moltes. Aquest fet té conseqüències directes en les formes d’exclusió social, que no només són interseccionals en termes de classe, gènere, edat o ètnia, sinó que també estan vinculades a les tradicionalment anomenades relacions nord-sud. L’objectiu del seminari és l’anàlisi d’aquesta realitat per incorporar en la mirada universitària la importància de les polítiques del reconeixement i la rellevància de contemplar els drets col·lectius i reforçar i consolidar la justícia global a Catalunya i des de Catalunya.

A partir de quatre experts en la matèria es proposa realitzar una aproximació a tres qüestions sota un mateix enfocament: polítiques migratòries i justícia global, ecofeminisme i justícia i una filosofia de la justícia global. En una darrera sessió, més pensada pels alumnes universitaris, es desenvoluparà una sessió guiada de debat per fomentar la reflexió crítica sobre les qüestions prèviament exposades en les altres sessions. La perspectiva de gènere és fonamental en el conjunt de sessions.

Per més informació podeu contactar amb la coordinadora de l’activitat escrivint a mariona.lladonosa@udl.cat

Read More

Els professors de la Universitat de Lleida (UdL) Enric Falguera i Moisès Selfa, i membres del Grup GR-ASE, han estat guardonats amb el 20è Premi Aurora Díaz-Plaja, que atorga l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, per un article sobre la poesia per a infants de Miquel Martí i Pol publicat a la revista Ausa del Patronat d’Estudis Osonencs. El lliurament tindrà lloc el proper dissabte, 18 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català que se celebra al Moll de la Fusta, a Barcelona. El text, titulat Miquel Martí i Pol i la poesia per a infants, reivindica la importància d’aquesta producció infantil de l’escriptor de Roda de Ter, valorant el seu paper decisiu en la configuració del gènere. El jurat del premi – format per Maria Mercè Roca, Jaume Cela i Pere Martí- destaca que l’article dels professors de la UdL està “molt documentat i molt ben escrit”. El veredicte explica que “analitza la poesia infantil de Miquel Martí i Pol, relacionant-la amb la resta de la seua obra, contextualitzant-la i reivindicant-la”.

 
Captura de pantalla 2021-09-16 a las 20.04.29

Read More

El 15 d’octubre de 2019 es va presentar el llibre “Treball Social en Salut Mental. Una anàlisi de la disciplina i la identitat professional a Catalunya” de Xavier Miranda (membre de Gr-ASE) i que obtingué el IX premi de recerca en treball social Dolors Arteman.

La recerca que presenta el llibre parteix del supòsit que els malestars expressats pels treballadors i les treballadores socials entorn de la identitat professional es troben directament relacionats amb les dificultats de consolidació del treball social com a disciplina. L’exploració d’aquest plantejament s’ha acotat a un dels espais específics en què actua el treball social, com és la salut mental. En el llibre s’aprofundeix en l’objecte d’intervenció, els espais interdisciplinaris, l’avaluació de les intervencions i la relació entre ideologia i deontologia, i es conclou assenyalant algunes categories que representen maneres diferents de projectar la identitat professional.IMG_6176

Read More

seminari3_dones_programa

 

El proper 13 de maig de 2019 el Grup de Recerca en Anàlisi Social i Educativa de la UdL (GRASE) repren la col·laboració formativa amb el CIEMEN i organitza el III Seminari universitari en feminismes, identitats i drets col·lectius amb l’activitat “Imaginar l’altra: gènere i alteritat cultural” a la Universitat de Lleida. El seminari és obert a tots els públics i tindrà lloc a l’aula 0.17 – planta principal de l’edifici del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida al Campus de Cappont.

L’activitat de formació comptarà amb la participació i docència de dues expertes acadèmiques en aquest camp, la Dra. Gemma Torres, historiadora, professora de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca d’Estudis Històrics Internacionals. I la Dra. Mònica Rius, UNESCO Chair Women, Development and Cultures i professora del MA Construcció i Representació d’Identitats Culturals.

La jornada concentrarà la seva atenció en una reflexió crítica sobre la construcció de les identitats i la diferència, en relació, és clar, primordialment, a la qüestió de gènere: què és la diferència i quines són les relacions entre les identitats nacionals/culturals i de gènere. La primera part del seminari ens servirà per emmarcar també la sessió de la tarda, que ens oferirà una aproximació des de la literatura i el cinema a aquesta imaginació de les identitats, sobretot, en perspectiva de gènere.

L’activitat és gratuïta i oberta a tots els públics prèvia inscripció, enviant un correu electrònic amb les vostres dades bàsiques (nom, cognoms; correu electrònic i telèfon de contacte; i institució, departament, lloc de treball o entitat de la que es forma part. Us preguem també que ens indiqueu en termes orientatius el vostre nivell formatiu, d’especialització o de coneixements generals en gènere i feminismes) a: mlladonosa@geosoc.udl.cat

La inscripció finalitza el 6 de maig. Places limitades a l’aforament de la sala. Es lliurarà certificat d’assistència.

Read More

Les professores Núria Llevot i Olga Bernad del grup GR-ASE han estat convidades, com a ponents, el dimarts dia 13 de novembre en el “Convegno Internazionale: Lifelong and Lifewide Learning  and Education: Italia e Spagna a confronto” a Roma i organitzat per la Societat Italiana de  Pedagogia. El tema central del congrés era el desenvolupament professional dels docents i l’aprenentatge permanent: contextos i escenaris diversos.

 

Imatge 1

Captura de pantalla 2018-11-12 a las 22.17.26
Read More