some_text

Archive
Gènere

La Taula de Salut Mental de Lleida-Segrià ha encarregat al GRASE un estudi que permeti descriure la situació en l’àmbit de l’habitatge en el col·lectiu de persones amb problemes de salut mental a la comarca del Segrià. Més enllà de la part descriptiva, es  pretén aportar unes recomanacions tècniques que permetin orientar les polítiques i els serveis d’habitatge que es dirigeixen a aquest grup de població. L’estudi, finançat per la Diputació de Lleida, tindrà una durada de 18 mesos i té com a investigador principal al Dr. Xavier Miranda.

D’altra banda, la Dra. Carolina Blàvia i el mateix Xavier Miranda formen part de l’equip que durà a terme el projecte “Los crímenes de honor como violencia de género: delineamiento de un estatuto jurídico-asistencial protector en España (HONGEN)”, otorgat pel Ministerio de Ciencia e Innovación i liderat per la Dra. Carolina Villacampa i el Dr. Marc Salat.

pexels

Read More

La Dra. Carme Molet Chicot membre del GR-ASE i professora de la Facultad de Ciéncies de l’Educació de laUdL ha presentat els resultats de la investigació: Polítiques de gènere en l’art lleidatà, portada a terme entre el 2007 i el 2008.

P1050591-1Una investigació narrativa realitzada a partir d’11 històries de vida i subvencionada per la Regidoria de Participació Ciutadana i Promoció de la Dona, de l’ Ajuntament de Lleida (III Beca de recerca Cristina de Pizan, 2007). Des d’una museologia crítica i feminista, s’ha explicat com les polítiques artístiques municipals i la situació de precarietat del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida han interferit en la incorporació i legitimació de les dones artistes de la nostra ciutat i han debilitat la posició dels/de les artistes del territori i la del propi Museu. Així doncs, s’han qüestionat unes estructures discursives i unes pràctiques que, ancorades en inèrcies del passat, obstaculitzen altres marcs de comprensió i d’acció possibles. De manera paral·lela s’han mostrat algunes representacions i projectes de les artistes d’arts visuals lleidatanes, la majoria de les quals estan, ara com ara, situades en un punt cec.

Read More